Ruiter- en menpaden

In de gemeente Epe is een uitgebreid en uniek knooppuntennetwerk aangelegd voor de recreatieve paardensporter. Ook op het Eperholt lopen prachtige ruiter-en menpaden die de verschillende knooppunten met elkaar verbinden. Deze paden en knooppunten zijn in kaart gebracht en van duidelijke markering voorzien. Deze zijn te vinden op www.paardenroute.nl.

Achter Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal is gelegenheid de paarden te stallen in de paddock, terwijl u zelf even geniet van iets te drinken en eten. Tevens kunt u hier op de ruime parkeerplaats de trailer parkeren.

GPS-spel

In het gebied rondom Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal kan een leuk GPS-spel gespeeld worden.

De zwerftocht is een avontuurlijke wandeling op zoek naar een verborgen eindlocatie. Het is een ludieke manier om kennis te maken met de omgeving. U zwerft door de bossen en over de heide op zoek naar de mooiste plekjes. Wie vindt als eerste de eindlocatie?

Samen gaat u zoek. Het eerste doel in het spel is het vinden van verschillende foto-aanwijzingen. Met deze aanwijzingen worden hints en tips verdiend, die u verder brengt in het spel. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar en vindt u de verborgen eindlocatie.

Dit interactieve spel dat in één groep of met verschillende teams gespeeld kan worden, start vanuit de Ossenstal. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Een team bestaat uit 4 tot 7 personen. Voor meer informatie kijkt u op www.ossenstal.nl.

Geocaching

Op het Eperholt zijn verschillende geocaches verstopt. Kijk voor meer informatie op www.geocaching.nl en www.geocaching.com.

Huifkartochten

Geniet van de natuur in het Eperholt tijdens een anderhalf uur durende huifkartocht. Deze kan worden geboekt bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal en wordt uitgevoerd in samenwerking met Stalhouderij Het Vossenspan uit Epe.

Wagens van 12 t/m 20 personen € 150,00 (incl. btw)
Elke persoon extra € 7,00 p.p. (incl. btw)
Reserveren via www.ossenstal.nl.

Voor meer informatie over de huifkartochten kijkt u op www.vossenspan.nl.

Huifkartochten over De Veluwe in Epe - Het Eperholt

Natuurtochten met gids

Met een gids maakt u een mooie en leerzame tocht van drie uur door de prachtige natuur van het Eperholt. De kosten voor deze tocht zijn ongeveer € 110,- per drie uur (afhankelijk van de wensen).

De natuurtocht is te reserveren via www.ossenstal.nl.

Tevens kunt u hier reserveren om een bronst-/burltocht te maken onder de leiding van Jan Niebeek van “De Veluwe Leeft“.

Klootschieten

Er zijn twee routes uitgezet om te klootschieten in de mooie omgeving van het Eperholt. De routes en benodigdheden zijn te krijgen bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal.

De routes duren ieder ongeveer drie kwartier en hebben hun begin- en eindpunt bij de pleisterplaats. U kunt tussendoor dus ook even genieten en uitrusten bij De Ossenstal.

De kosten zijn € 10,- per team (6 personen). Voor meer informatie kijkt u op www.ossenstal.nl